Ikke pust gjennom munnen

Det er januar. Veldig mange av oss peser med halvåpen munn - enten fordi nesa er potte tett, eller snørra renner konstant.

?Det er greit, det går over. Men er du blant dem som hele tiden puster gjennom munnen bør du prøve sjekke om ikke også nesa kan tas i bruk.

Les også: Bruker du for mye nesespray?

Helsefarlig munnbruk


Den anerkjente amerikanske tannlegespesialisten Yosh Jefferson går nå ut i media for å få folk til å venne seg av med munnpustingen.

Ifølge en studie han har gjennomført kan dette nemlig være helsefarlig.

Jefferson påpeker at blodet ditt ikke får nok oksygen om du bare puster gjennom munnen. Dette gjør at kroppen - og hjernen - ikke fungerer optimalt.

Du tar ikke skade av dette om det bare pågår i en forkjølelsesperiode, men er munnpusting en vane medfører den for eksempel dårlig søvn, som i sin tur gjør deg sliten og trøtt. I det lange løp kan dette gå utover hjertehelsen.

Les også: Slik styrker du immunforsvaret

Kan få langt ansikt


Har munnpusting vært en vane fra barnsben av kan konsekvensene være enda mer alvorlige. En slapp kjeve kan ifølge Jefferson gi et unormal langt ansikt.

- Folk tror ansiktene blir slik av genetiske årsaker, men det er rett og slett munnpustingen som har skylden, sier han.

Lær deg god pusteteknikk - finn ut hvilken yogatype som passer for deg.

Barn som puster med munnen kan risikere å bli ukonsentrerte og urolige på skolen også, siden søvnen deres som regel er dårlig. De blir gjerne hengende etter rent faglig sett, og de risikerer også å få ADHD-stempel, siden de ikke klarer å konsentrere seg lenge av gangen.


 

 

 

 

 

 

 

Omg! Jeg puster gjennom munnen! Jeg skal slutte med det! Kanskje det er derfor jeg er alltid trøtt etter skolen?!

-eig-

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Elen Inga

Elen Inga

14, Kautokeino

Jeg er en person som blogger om hverdagen min! Ikke hele livet mitt! Og kommentarer er kult!

Kategorier

Arkiv

hits